At købe nye dæk online kan spare dig penge, men der er visse ting, du bør vide, før du gør det. For det første kan det tage op til en uge for dem at ankomme. De har også brug for nogen til at underskrive leveringen, pakke dem sammen og montere dem. For det andet skal du sørge for at købe dem fra en butik med et lokalt distributionsnetværk. Hvis butikken ikke kan acceptere forsendelsen, er det bedst at gå til en i dit område.

En anden faktor, der kan påvirke dit valg, er, hvor du bor. I milde klimaer kan du slippe af sted med sommerdæk. I regioner med koldere temperaturer anbefales vinter- eller hele sæsondæk. Forhjulstrukne køretøjer slider typisk fordækkene først, da de udfører størstedelen af arbejdet. Derfor bør du overveje at købe nye dæk, hvis disse er mindst 18 til 22k miles gamle. Du kan dog muligvis slippe af sted med et sommerdæk i et par tusinde miles, og vinterdækket til en lignende bil vil vare længere.

Når du vælger de rigtige dæk, er det vigtigt at overveje størrelsen, formen og belastningskapaciteten på dit køretøj. Det er vigtigt at have en idé om dine kørevaner. Sørg også for at tjekke brugervejledningen for at vide, hvilken størrelse og type dæk der passer til dit køretøj. Endelig bør du overveje, hvad du vil bruge dine nye dæk til. Overvej, hvordan du vil bruge dine dæk, din kørestil og den type terræn, du vil bruge dem i. For eksempel er et personbilsdæk ikke egnet til et let lastbildæk.

Det rigtige dæk vil ændre den måde, du kører på, og producere de resultater, du har brug for. Mens køb dæk på afbetaling af et enkelt slidt dæk er en bekvem og overkommelig mulighed, vil et komplet sæt nye dæk sikre en jævn kørsel og endda trækkraft på alle fire hjørner af dit køretøj. Derudover vil et sæt nye dæk spare dig for mange penge sammenlignet med individuelle dæk. Dette gælder især, hvis du har et budget.

Når du køber et nyt dæk, kan du kontrollere, om det er i god stand eller ej. Du skal dog være opmærksom på eventuelle fejl, da nogle muligvis ikke er synlige, før du sætter dem på dit køretøj. En anden fordel ved at købe nye dæk er den garanti, de kommer med. Disse garantier kan gøre det lettere for dig at købe nye dæk, hvis du snart skal udskifte dine dæk. Du kan også få et gratis fjerde dæk, hvis du køber tre dæk på én gang.

Sørg for at kontrollere dækkoden på sidevæggen på dit dæk. Tallet er kritisk og viser dækkets størrelse, belastningsklassificering og billedformat. Nogle dæk har endda en “Maks. Belastning” eller “Billedformat”, der fortæller dig dækkets vægtkapacitet. Du skal sørge for at købe nye dæk, der har samme belastningskapacitet og klassificering. Hvis du ikke tjekker serienummeret, ender du med et dæk, der ikke er på niveau med dit køretøj.