Hvis du nogensinde har spekuleret præcis, hvordan det er at moderne bankvirksomhed stammer fra, er du ikke alene. Selv om mange af praksis af moderne bank er kommet kan kun inden for de seneste hundrede år (eller mindre), nogle af de tidlige grundlaget for moderne bank spores tilbage til middelalderen og før.

Nedenfor finder du nogle grundlæggende oplysninger om nogle af oprindelsen af bank, fra de tidlige dage af den byttehandel system og bredden af de gamle riger til pengeudlånere af middelalderen, samt nogle af de nyere udviklinger, der har udviklet sig til den moderne forbud Kong system, som vi kender og bruger i dag.

Før bank

Som en form for banking har eksisteret i de fleste af skriftlig historie, der ikke meget information tilgængelig om hvad livet var som før bank i nogen form overhovedet eksisterede.

Sandsynligvis var der en byttehandel system af en slags sted, hvor enkeltpersoner handlede varer og tjenester for andre varer og tjenesteydelser uden en officiel valuta eller valutakursen sæt.

Variationer af den byttehandel system fortsætte med at eksistere i dag, selvom det er intetsteds nær så udbredt som det var så lidt som 50 år siden.

Tidlige rødder af bank

Så tidligt som i dagene af oldtidens Grækenland og Rom var der bevis for mindst en rudimentær banking system på plads. Mønter blev præget forsynet med ligheder af kejsere og andre herskere, og varer og tjenesteydelser blev betalt for at bruge disse mønter ud over standard byttehandel.

Var også hyldest til herskere i mønter samt varer og tjenesteydelser, og disse transaktioner blev indspillet af finansielle officerer i palace eller regeringen.

Desværre, værdien af valutaen og den valuta, som kunne bruges ofte varierede fra linealen til lineal og kejser til kejser… især i de tilfælde hvor en lineal blev væltet af en anden og den tidligere hersker mønter blev gjort ubrugelige.

Banking i middelalderen

Ved den tid middelalderen kom rundt, bank havde udviklet sig til en mere stabil form i skikkelse af pengeudlånere. Disse individer vil sætte op en tabel eller en bænk i markedspladser, tilbyde lån med renter meget gerne moderne banker.

I modsætning til moderne banker, men mange af pengeudlånere var korrupte og kun villet gøre så meget fortjeneste som muligt fra dem, der havde brug for deres tjenesteydelser.

Konkurrence mellem pengeudlånere kunne være hård, samt… der var jo kun så meget af et marked for deres tjenester til at gå rundt.

Pengeudlånere, der mislykkedes i deres virksomhed indsats ofte brød fra hinanden deres bænk (kendt som en “banca”), og det er fra dem, at vi får både ordet “bank” (fra bænkene de gjorde business på) og “konkurs fra at bryde ud af deres bænke.

Moderne bank

Naturligvis, bank er kommet en hel vej fra de korrupte pengeudlånere i middelalderen. Banker er nu reguleret af regeringen på nationalt plan og er overvåget af en række forskellige grupper for at sikre, at deres praksis er bare.

Der er også en række kontotyper og banktjenesteydelser, der har udviklet sig fra de oprindelige lån tilbydes af pengeudlånere… besparelser, checks, og endda pengemarkedet og investering konti.

Fremkomsten af internettet har tilføjet endnu flere banktjenester og kontoadgang til et niveau, der aldrig er set før.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.